Kaiteriteri en Franz Josef - Reisverslag uit Kaiteriteri, Nieuw Zeeland van Ilja Martijn - WaarBenJij.nu Kaiteriteri en Franz Josef - Reisverslag uit Kaiteriteri, Nieuw Zeeland van Ilja Martijn - WaarBenJij.nu

Kaiteriteri en Franz Josef

Door: Ilja

Blijf op de hoogte en volg Ilja

03 Januari 2019 | Nieuw Zeeland, Kaiteriteri

Eergisteren (nieuwjaarsdag) vertrokken we rond 08:00 uur naar R&R Kayaks in Marahau, waar we on 08:30 uur werden verwacht. We kregen een instructie van een uur over hoe in te stappen, hoe we onze tassen droog moesten houden, en wat te doen als we zouden omslaan. Met een kayak, twee peddels en een ‘flare gun’, die we in geval van nood moesten gebruiken, gingen we te water in het Abel Tasman NP. Zonder gids, op open zee. Wat ontspannen..

Maar wat was het geweldig! Onderweg zijn we langs en op mooie hagelwitte stranden geweest, verscholen in de groene bergen. De mooiste vogels gezien, en het weer was perfect. Via Waterman’s Cove staken we de zee over naar Adèle Island, waar zeehonden met pups lagen te zonnen.

De zee was niet zo kalm, we moesten flink peddelen, maar we zijn niet omgeslagen en om 15:30 uur waren we moe maar voldaan weer aan land.

Gisteren was wederom een zonovergoten dag, en die hebben we op het strand in Kaiteriteri doorgebracht. Het was 33 graden, zonnig en heerlijk relaxed.

Vanochtend zijn we dan toch echt vertrokken, via Paparoa NP waar we de beroemde Pancake Rocks hebben gezien, naar de Franz Josef gletsjer. Daar zijn we nu, op een camping aan de voet van de bergen. Het is hier iets frisser (21 graden) en halfbewolkt, morgen gaan we de gletsjer op. Voor ons liggen verschillende folders van helikoptervluchten over de gletsjers (Franz Josef en Fox), morgenochtend willen we proberen die nog te boeken.

• 04 Januari 2019 - 07:22

Hilly En Geert :

Supergaaf, wat een beleving, het kayakken op zee en Martijn als co-piloot.
    Benieuwd wat we nog meer te zien krijgen.